Oavgjort i Marseille

Paris Saint Germain har fortfarande inte förlorat någon match i den franska ligan. Och detta mycket genom Zlatan Ibrahimovics produktion av mål för sitt Paris. Inte mindre än nio stycken har han gjort hittills på sju matcher. Matchen igår var ett riktigt toppmöte mellan ettan Marseille och nuvarande tvåan som slutade 2–2.

De franska tidningarna hyllar unisont Zlatan och han fick höga betyg. Näst bäst i PSG ansågs målvakten Salvatore Sirigu vara. Zlatan började målskyttet med ett klackmål som var ett av de hårdare som skådats. Målet kom efter en hörna i den 23:e minuten. Sedan tog det bara några minuter innan Ibrahimovic satte 2-1 till Paris. Målet kom på en stenhård frispark från 30 meter ut. Läget såg inte särskilt farligt ut med skottet gick mellan spelarna i Marseilles mur och var stenhårt. För svårt för Marseilles målvakt Steve Mandanda.

Det var inte mindre än frjärde gången som Zlatan gjorde två mål i samma match för Paris SG. PSG-tränaren Carlo Ancelotti undvek som vanligt överord när han fick frågan om Zlatans betydelse på presskonferensen: – Han hade inte gjort mål på två matcher, han hade sagt att han var trött… Och voilá så är han där igen. Hans vackra mål imponerar inte på mig för jag känner honom. Det är en komplett spelare, en mycket stor spelare. Han är väldigt nyttig för laget, men vi hade lägen att göra mål utan hans inblandning.

Paris tappade sedan ledningen när Marseille gjorde 2-2 Parisarna höll förlustnollan intakt och bröt en tradition av svaga resultat på Stade Velodrome. Förra året blev det en klar 3–0-förlust. Marseille leder dock fortfarande ligan med tre poäng. Zlatan led skytteligan i Ligue 1 med nio mål på sju matcher före Ben Yedder i Toulouse med 6 mål på åtta matcher. Stig Björne