Elitserien Bandy

Hammarby spelade ut Ljusdal

Ett av bandylagen från Hälsingland – Ljusdal – har haft en tuff öppning på bandysäsongen. Man har parkerat i botten på tabellen efter att ha förlorat de fem inledande matcherna i bandyns elitserie. Nu ställdes man mott serietvåan Hammarby på hemmaplan på tisdagen. Det kunde ju kanske ha varit bra att hålla tätt inledningsvis. Det höll i knappt två minuter. Hammarbys måljublande bara fortsätter. 6–1 mot Edsbyn följdes upp med 9–3 mot Ljusdal.

Kalle Spjuth inledde målskyttet för Hammarby efter två minuter av matchinledningen. Ljusdalsförsvaret hade missat en nedtagning. Nykomlingen i bandyns Elitserie gav dock inte upp utan försökte spela anfallsbandy. Det gick dock sådär och bortalaget var väsentligt bättre. Spjuth gjorde sitt andra mål innan paus, med ett hårt skott nära vänstra krysset.

Tidigt i andra halvleken kom en reducering, men Hammarby svarade med två snabba mål av Misja Pasjkin – totalt fyra mål – och då var matchen avgjord. Till slut så var ställningen 9–3. Hammarby börjar ha en bra målskillnad.

Senast vann tabelltvåan Hammarby hemma mot Edsbyn med 6–1.

Serieledaren Villa Lidköping vann över Gais. Skytteligaledaren David Karlsson gjorde två av målen i 5–1-segern. Tabellen nedan.