Stig Björne: Tufft i JVM

Det var så nära för småkronorna i junior-VM men det gick inte hela vägen trots att man styrde stora delar av matchen – det var Finland som gjorde mål i förlängningen.

Stig Björne

Finland pressade Sverige genom ett mycket tidigt ledningsmål i första halvlek och sedan fick Sverige jaga ikapp till 1-1 som kom i mitten av den andra perioden. Det tog dock mindre än en minut förrän Finland gjorde 2-1 och Sverige fick jaga igen. 2-2 kom i mitten av den tredje perioden och sedan var det dramatiskt värre. I förlängningen så hann det gå 10 minuter innan Finland gjorde matchavgörande 3-2 och avgjorde matchen. Men Sverige har spelat bra och segern mot Ryssland gav mersmak.

Sverige–Finland 2–3 e förl (0–1, 1–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (0.28) Esa Lindell (Saku Mäenalanen, Teuvo Teravainen).

Andra perioden: 1–1 (7.53) Lucas Wallmark (Lukas Bengtsson, Christian Djoos) spel fem mot fyra, 1–2 (8.38) Saku Mäenalanen (Teuvo Teravainen, Artturi Lekhonen).

Tredje perioden: 2–2 (10.53) Christian Djoos (Lucas Wallmark, Sebastian Collberg) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–3 (9.42) Rasmus Ristolainen (Teuvo Teravainen, Mikko Vainonen).

Skott: 37–31 (12–11, 14–7, 6–7, 5–6).

Publik: 12 023.