Stig Björne om VM-kvalet

Det engelska landslaget i fotboll fick en smakstart i VM-kvalet. Efter den fina inledningen av VM-kvalet mot Moldavien fick man bara oavgjort – med ett nödrop – hemma mot Ukraina på tisdagen. England vara bara minuter från en förlust hemma. Först i den 87:e minuten fick man sig en straff som Frank Lampard lade och gjorde 1–1 på. Tidigare hade Jevhen Konopljanka gett Ukraina ledningen i första halvlek. I matchslutet så fick Steven Gerrard – för övrigt Englands lagkapten – sitt andra gula kort och utvisades.

Efter den något bleka insatsen så sågades det engelska landslaget.

”Efter en gyllene sommar för andra sporter svarade England för en enahanda insats”, skriver Henry Winter i Daily Telegraph och fortsätter:

”Många av Englands gamla svagheter var synliga, speciellt felet att alltför lätt tappa bollen mot bra motstånd”.

Daily Mirror skriver att ”Det här skulle ha varit vägen mot Rio men istället blev det vägen mot ingenstans”. ”Den förtrollning som vilat över brittisk sport den här sommaren har till slut brutits”.

Serbien svarade för tisdagens gladfotboll i VM-kvalet. Man mötte Wales hemma i Novi Sad och vinsten blev till slut inte mindre än 6–1 – och det var sex olika målgörare som bidrog till storsegern. Serbien har nu en seger och en oavgjord som gör att man toppar grupp A tillsammans med Belgien och Kroatien. Belgiens och Kroatien spelade 1–1 i Bryssel på tisdagen.

För Spanien satt segern långt inne. Man spelade borta mot Georgien. Världsmästarna till slut en knapp seger i premiärmatchen i kvalet till fotbolls-VM i Brasilien 2014. Inte förrän i slutminuterna lyckades spanjoren Roberto Soldado räddade trepoängaren med sitt 1–0-mål. Tufft för Georgien, som med en bra defensiv nästan lyckades med sin defensiva taktik..

Frankrike lade en ny seger till sin första efter 3–1 mot Vitryssland i Paris. Det dröjde dock till en bit in i andra halvlek innan målskyttet lossnade. Etienne Capoue, Christophe Jallet och Franck Ribery gjorde de franska målen.