Malmö FF straffas efter bengalbränningen av UEFA

Niclas Carln'en på Stig Björne SportInte bra för Malmö FF när lagets supporters brände bengaler när man säkrade sin Champions League-plats. Malmö FF bestraffas nu med en böter på nära 280000 kr och åläggs dessutom ett hot om avstängda läktare vid en upprepad förseelse, skriver Johan Flinck på Aftonbladet Sport.

Stig Björne, foto: bildruta från SVT Play

Klart det blir en effekt utan ståplats på 3000 åskådare. Det blir helt tyst. Katastrof, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Så här gick det till. Strax före bortamatchen mot Juventus kom meddelandet att Malmö FF bestraffas för supportrarnas bengalbränning vid kvalmatchen mot Red Bull Salzburg. UEFA beslöt att döma klubben till en UEFA-match utan publik på den norra läktaren. Straffet villkoras dock i två år, vilket betyder att om klubben inte drar på sig nya anmälningar verkställs inte straffet alls.

Om Malmö FF gör en enda förseelse i kommande hemma- eller bortamatcher blir laget tvingat att spela utan publik på den norra läktaren. Vi riskerar också ett ännu strängare straff i framtiden, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén i ett pressmeddelande. Se även inslag på SVT.

Nu har vi fått en sista varning av UEFA. Om vi vill kunna använda alla våra läktarsektioner på Swedbank Stadion är det dags att vi alla börjar följa de regler som gäller. Läktaren är till för alla och vi vill ha säkra, trygga och stämningsfulla evenemang, pyroteknik är absolut förbjudet. Pressmeddelande

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.