Färdigspelat för säsongen

Då var det färdigspelat i både Allsvenskan och Superettan. Man får säga att avslutningen av Superettan var mer spännande än Allsvenskan då Malmö FF redan hade säkrat segern och var färdiga svenska mästare.

Stig Björne

I Superettan var det strid på kniven in i det sista. Hammarby hade en uppflyttning i egna händer vid vinst mot Jönköping. Det såg dock lite nervöst ut i första halvlek med bland annat en missad straff av Hammarby. Jönköpings inbytte målvakt storspelade och höll kvar resultatet vid 0-0. Men i den andra halvleken så gick det inte att hålla emot längre.

Kennedy gjorde 1-0 på en vacker frispark och till slut rann resultaten iväg till 5-0. Sundsvall var tvunget att ha minst oavgjort då Ljungskile ledde stort. Och det precis på håret för Sundsvall, Landskrona kämpade för att hålla sig kvar i Superettan och det blev aldrig något mål åt något håll utan matchen slutade 0-0. Hammarby och Sundsvall direkt till Allsvenskan och Ljungskile får kvala mot Gefle.