Sunderland segrade

Sunderland behövde en seger och man såg till att få en mot det stjärnspäckade Manchester city. Sunderland som har varit fast förankrade i botten av tabellen med endast fyra poäng på tio omgångar var tvungna att vända trenden.

Stig Björne

Matchens enda mål kom i första halvlekens efter drygt 20 minuter. Sunderlands Phil Bardsley lade bollen förbi Citys målvakt Costel Pantimilion ur snäv vinkel.

För Manchester City betyder förlusten att man missade chansen att närma sig topplagen. Segern gjorde inte att Sunderland klättrade i tabellen men man närmade sig åtminstone konkurrenterna poängmässigt. Men man är kvar på näst sista plats i tabellen.

Inte heller topplaget Tottenham lyckades bemästra motståndet. Man föll hemma mot  Newcastle med 0-1 och missade chansen att avancera i tabellen. Newcastles Loic Remy gjorde matchens enda mål vilket är hans sjunde mål på sju matcher. Newcastles målvakt Tim Krul spikade igen målet trots fina chanser från Tottenham. Tabellen nedan.