StigBjörne: åttondelsfinalerna i Champions League

Champions League

Så har man lottat åttondelsfinalerna i Champions League. Först kan man konstatera att det ett antal överraskningar i startfältet. Vem hade kunnat tro att Apoel FC och FC Basel skulle överleva gruppspelet? Alla ”givna” lag är med förutom Manchester United som åkte i gruppspelet.

Tre lag kommer från Italien, två lag från respektive Spanien, Ryssland (!), Tyskland, Frankrike och England och ett från Schweiz, Portugal och Cypern. Så här ser matcherna ut.

Bayer Leverkusen–FC Barcelona
CSKA Moskva–Real Madrid
Zenit St Petersburg–Benfica
Olympique Marseille–Inter
AC Milan–Arsenal
FC Basel–Bayern München
Olympique Lyon–Apoel FC
SSC Napoli–Chelsea

Zlatans Milan får möte Arsenal och det kan ju bli mycket intressanta matcher. På papperet är det väl Bayern och Lyon som har fått den lättaste lottningen. Synd bara att det är så länge tills det sparkar igång, åttondelsfinalerna spelas 14–15, 21–22 februari med returer 6–7 och 13–14 mars.

Läs mer

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.