Allsvenskan

Nu har Allsvenskan kommit igång igen efter tvåveckorsuppehållet på grund av EM-kvalet. I tabellen är Malmö FF (som förlorade sin första Champions League match i veckan borta mot Juventus) fortsatt i topp med sju omgångar kvar.

Stig Björne

Närmaste utmanare är AIK med fem poäng upp till Malmö. AIK missade chansen senast att ta in tre poäng när man förlorade mot Helsingborg borta med 3-1. Efter AIK är det Elfsborg som ligger trea med sju poäng upp till Malmö och därefter Göteborg med 38 poäng och 11 upp till Malmö. I toppen står det alltså mellan Malmö och AIK. Att Elfsborg eller Göteborg utmanar känns osannolikt.

I botten är det fortsatt Brommapojkarna som är helt avhängda på endast 9 poäng. Näst sist är Mjällby med 22 och trea från slutet Falkenberg med 23. Det är ganska jämt i botten och även Norrköping, Gävle och Halmstad för anses ingå i bottenstriden.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.