Sverige skriver inte på konvention mot matchfixning

Ett antal spelskandaler har uppdagats den senaste tiden, men Sverige vill inte skriva på Europarådets konvention för att motverka uppgjorda matcher, skriver Aftonbladet Sport.

Kent Härstedt är kritisk. Det säger Europarådets rapportör Kent Härstedt till Radiosporten.

Jag avkrävde inte honom (Wikström) något svar, men jag kommer inte sitta stilla för länge utan jag kommer driva på för att se till att vi rättar till det här. Att vi så mäler ut oss känns lite pinsamt, säger Härstedt.

Fotbollsallsvenskan, superettan och basketligan har av flera ligor skakats av uppgjorda matcher senaste åren. Av hela 51 länder är det bara Ukraina, Rumänien och Sverige som inte vill skriva på Europarådets konvention mot uppgjorda matcher.

Jag kommer driva på för att den svenska regeringen ska skriva på, det var min uppmaning till idrottsministern. Här hamnar vi i skamvrån, jag är lite bekymrad när det faktiskt handlar om det som idrotten definierar som sitt största hot.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.