Manchester United vann borta mot Fulham med 5-0

Manchester United

Manchester United spelade utan minsta problem bort Fulham fullständig. Londonlaget hade i stort sett inte en enda farlighet under första halvlek, och i stället kunde United (Nani) leka hem segern till United. Han passade fram Danny Welbeck till 1-0 i 4:e minuten och nickade sedan in 2-0 i 28 minuten. Nani avslutade det hela med att assistera Ryan Giggs till 3-0 i 43 minuten. Fulham kom i och för sig tillbaka i andra halvlek men lyckades inte alls framåt. Det blev inget reduceringsmål, i stället kunde Wayne Rooney slå in 4-0 i 88 minuten innan Dimitar Berbatov – som just bytts in klackade in 5-0 på övertid.

Matchen var underhållande och stärkte Uniteds aktier i ligatoppen (efter City förstås). United drabbades dock av skador,  Phil Jones hann knappt in på planen innan han fick en rmbåge rakt i ansiktet tvingades gå av planen med en misstänkt hjärnskakning. Då hade ansiktet svullnat upp och blivit missfärgat både under och bredvid högerögat. Ashley Young bytte av Jones, men efter en knapp timme fick också han haltande ta sig av planen efter en smäll mot benen. Givet att United redan har Nemanja, Vidic, Rafael och Fabio på skadelistan så förvärrade detta situationen ytterligare.

Zlatan

I går var Zlatan högst delaktig i segern borta mot Cagliari. Milan avslutade höstsäsongen med att besegra Cagliari med 2–0. Zlatan låg bakom det första målet och gjorde det andra själv. Som tur var för Milan så spelade Udines och Juventus – som skuggar i tabellen – oavgjort vilket ger Milan serieledning inför juluppehållet. Säga vad man vill men Zlatan lyckas alltid bra i Italien, Juventus, Inter och Milan.