Tufft för Manchester City

Manchester City

Text: Stig Björne. Foto från: Manchester City

Storbygget Manchester City har fått lite problem i när det gäller cupspelet och det internationella spelet. Laget åkte ut från Champions League tillsammans med United. I helgen förlorade City den prestigefyllda FA-cupmatchen mot Manchester United med 3–2 och på onsdagen kom ännu en tung förlust för laget. Liverpool vann lagens första möte i ligacupens semifinal sedan Steven Gerrard gjort 1-0 på straff.

Målet kom redan i början av första halvlek när danske Daniel Agger fällts av City-spelaren Stefan Savic.
Steven Gerrard – som nästan alltid slår straffarna – gick fram till straffpunkten för att slå straffen när han blev belyst av en grön laserpenna från åskådarplats. Steven Gerrard lät sig dock inte påverkas och placerade säkert in straffen bakom Citys målvakt Joe Hart.

Liverpool höll undan och fick också revansch för förlusten med 3-0 i ligan för någon vecka sedan. För Manchester City var det andra raka förlusten. I FA-cupen är man utslaget, men i ligacupen får man chans att vända mot Liverpool. Den 25:e januari spelas returen i Liverpool.

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.