Italiensk fotboll

Italiensk Fotboll

Zlatan

Det gick sådär för Juventus i gårdagens match i Serie A. Man har ju titelambitioner i ligan i ligger bra till i tabellen. Igår fick dock klubben bara fick med sig en poäng i hemmamötet mot mittenlaget Cagliari.

Juventus Mirko Vucinic sköt redan i sjunde minuten in ledningsmålet för ”Den gamla damen” men Andrea Cossu utjämnade för Cagliari två minuter in i andra halvleken för Sardiniens stolthet. I Cagliari spelade Albin Ekdal 90 minuter på det defensiva mittfältet.

Juventus leder dock fortsatt serie A en poäng före Milan som förlorade med 1-0 mot lokalrivalerna i Inter. Vi är ändå fem poäng före, sade Zlatan Ibrahimovic, som främst utmärkte sig genom ett bråk med förre lagkamraten Thiago Motta i halvtid.

Diego Milito sköt in enda målet i början av den andra halvleken efter att ifrågasatte Milanbacken Ignazio Abate sparkat hål i luften. Milan skapade få målchanser i matchen. I slutskedet hade Clarence Seedorf ett långskott och Robinho ett par bra chanser utan att få in bollen i mål.

Inter fick dessutom ett mål bortdömt för offside. Zlatan Ibrahimovic gjorde inte ett av sina bästa derbyn, och hade dessutom lite otur med några domarbedömningar. Betygen ligger kring 5–5,5 i de italienska tidningarna idag.

Milans tränare Massimiliano Allegri var ändå nöjd med sin svenska stjärna. – Det var ingen lätt match för ”Ibra”. Men jag tycker han spelade väldigt bra och höll sin position, han använde sin fysiska förmåga på ett bra sätt, sade Milantränaren till Expressen.

”Ibra” var irriterad på Inters Thiago Motta. När spelarna gick av planen i paus hytte svensken med fingret mot och skällde på den Brasilienfödde italienaren. Interbacken Maicon gick emellan och drog iväg Zlatan i armen. När Zlatan lämnade San Siro för andra gången pekade mungiporna nedåt.

Udinese förlorade mark i titelkampen efter en 2–3-förlust mot Genoa. Genoa vann trots att man fick en man utvisad en kvart från slutsignal. Udinese är nu tre poäng efter Juventus. Lazio finns ytterligare två poäng längre ner.