City vann

City vann

Manchester City blir kvar i ligaledningen inför helgens toppmöte mot Tottenham Hot Spurs. Då kan det nästan avgöras om Tottenham helt hängs av i ligatoppen efter City och United.

Man kan dock inte säga att City övertygar helt. Att vinna över Wigan är ett måste om man ska behålla initiativet till ligatiteln. City har ju börjat säsongen övertygande och har gjort mest mål i hela ligan, 57 stycken. Nu gör Manchester City i genomsnitt närmare två mål per ligamatch mot närmare tre tidigare. I går lyckades de bara näta en enda gång mot synnerligen dåligt Wigan som släppt in 41 mål på 20 matcher.

Manchester City dominerade bortamatchen men efteråt var det svårt att tänka på annat än målmissarna. -Det var ingen vacker syn, var Joe Harts brutalt ärliga analys efter slutsignalen.

1-0 målet var Edin Dzekos första mål sedan november. De övriga målmissarna från City kunde ha kostat tre viktiga poäng under en period av säsongen då det går tungt för ligaledaren. Manchester City saknar Yaya Touré och Kolo Touré, upptagna med Afrikanska mästerskapen. Vincent Kompany är avstängd. Mario Balotelli är skadad. Samir Nasri har fortfarande inte hittat formen han hade i Arsenal. Målvakten Joe Hart har dock fortsatt att storspela. Hart gjorde en grym fotparad i andra halvlek. Englands landslagsmålvakt gick i princip ned i spagat och stoppade bollen med utsidan av en tå. Det är sådana räddningar som kan vinna Premier League åt City. En bra värvning av Svennis (var det väl).

På söndag möts Manchester City och Tottenham i en match som kan avgöra var Premier League-pokalen hamnar i maj. Senast lagen möttes vann Manchester City med hela 5-1. Det var på den tiden som miljardbygget City skrämde varenda Premier League-försvar och gjorde i genomsnitt fyra mål per match.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.