Oscar Hiljemark gör succé med drömmål i debuten

Oscar HiljemarkOscar Hiljemark vill till Ukraina i sommar. Det blev succé direkt i landslagsdebuten för honom.  Sverige öppnade säsongen med 2–0 (0–0) mot Bahrain i Doha och det var som det brukar vara så här års, skriver Expressen. Valpigt, stelt, taskig tajming, lite rörigt i största allmänhet men också alldeles underbart spel.

– Det var en positiv match och jag hoppas att Erik och ”Mackan” är relativt nöjda med min insats. Men man blir ju inte en EM-truppspelare på en match direkt, säger han. Förhoppningsvis var det en bra början. Parallellen till Rasmus Elm är tydlig. Båda spelar helst centrala mittfältare, båda debuterade i landslaget på vinterturnéer och fick stor uppmärksamhet direkt.

I Oakland 2009 imponerade Elm mot Mexico så att dåvarande förbundskaptenen Lars Lagerbäck gick raka vägen in i startelvan i VM-kvalet. Skulle han få chansen igen, tackar han för förtroendet och levererar. Det är bara köra på nu, säger Oscar Hiljemark.

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.