Mera Premier League…

City vann till slut

Idag spelades toppmötet mellan Tottenham som ligger trea och City som ligger etta. City ledde mot Tottenham med 2-0 innan Citys målvakt Joe Hart bjöd in Tottenham i matchen genom en riktig målvaktstavla. På Citys bänk satt tränaren Roberto Mancini och skrattade samtidigt som han skakade på huvudet. Några minuter senare kom dessutom kvitteringen. City behövde dock inte sörja något ikväll, på slutet kom ledningsmålet och City vann med 3-2.

I andra halvlek hände det mesta, inom loppet av tre minuter kopplade hemmalaget ett rejält grepp om de tre poängen. Samir Nasri gjorde 1–0 i den 56:e minuten efter en snygg passning av David Silva och Joleon Lescott ökade på tre minuter senare. Det kändes helt avgjort då.

Men då bjöd Manchester Citys målvakt Joe Hart in Tottenham. Hot Spurs slog en långboll från egen planhalva som en back i City fick huvudet på. Bollen studsade dock vidare mot City-målet. Hart avvaktade i sin utrusning och lät Jermain Defoe ta hand om bollen. Anfallaren kunde då enkelt brösta den förbi Hart och lägga in reduceringen i öppet mål.

Målet gav Tottenham luft under vingarna. Fem minuter senare kom också kvitteringen. Gareth Bale slog till utanför straffområdet och sköt snyggt in 2–2 bakom en chanslös Hart. Manchester City jagade sedan ett segermål och lyckades till slut få hål på Brad Friedel.

Citys italienare Mario Balotelli fixade en straff med 15 sekunder kvar av stopptiden – och gick själv fram för att slå den. Han gjorde vad han skulle och avgjorde med sitt 3–2-mål från elva meter. Tottenham tappar nu i guldstriden. Man har inte mindre än åtta poäng upp till ledande City.

Just nu har United tagit ledningen mot Arsenal med 1-0. Vi får väl se hur det slutar.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.