Serie A

Zlatan gjorde två mål

Zlatans Milan spelade idag mot Novara i Italienska ligan. Lagen möttes så sent som i onsdags i italienska cupen men då var det svårt för Milan att få hål på bottenlaget i förstadivisionen. Det krävdes förlängning innan Pato avgjorde.

I dag möttes lagen igen fast då i ligan. Bortalaget Milan radade upp målchanser före paus, och Zlatan hade del i nästan allt men man lyckades inte få bollen i mål. Målvakten i Novara, Samir Ujkani räddade två frisparkar av Zlatan och fick även hjälp av sina försvarare som rensade på mållinjen två gånger.

I andra halvlek valde Milans tränare Allegri att byta ut Luca Antonini som spelar vänsterback, möblera om i laget, och sätta in Stephan El Shaarawy. Förändringarna verkar ha varit lyckade och Milan tog över allt mer och till slut kom ledningsmålet i 57:e minuten. Massimo Ambrosini lyfte fram bollen till Zlatan som behärskat tog emot bollen och sköt in 1–0 med en högervolley.

En kvart senare tog Nocerino emot bollen med armen, men domarna lät spelet fortgå. Stephan El Shaarawys skott letade sig fram till Robinho som stötte in 2–0 på mållinjen. I slutminuten bjöd Zlatan på ett nytt mål. Stephan El Shaarawy försökte nå Antonio Nocerino med ett inlägg, men målvakten Ujkani fick ut en hand och styrde bort bollen.

Men medan en besviken Nocerino sparkade i stolpen av ilska tog Zlatan hand om bollen och klackade in 3–0 och visade stor glädje över konstnumret. Målet som var Zlatans 13:e och 14:e i Serie A betyder att han går upp i ledning i skytteligan tillsammans med Udineses Antonio di Natale.

– Jag försökte, det gick bra, men det viktigaste var att vi vann en svår match. Hela laget spelade fantastiskt. Jag försöker hela tiden växa som spelare och vill göra skillnad i varje match, säger Zlatan efter matchen.

Segern innebär att Milan hakar på Juventus i toppen. Juve har 41 poäng med halva serien avverkad, Milan skuggar en poäng bakom. Laget Zlatan spelar i brukar ju vinna ligan så tipset är att Milan har vunnit innan EM börjar i sommar.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.