Världscupen i slalom – André Myhrer och Jens Byggmark tappade

Igår var det världscuptävling i Österrikiska Schladming. Första åket gick bra ur svensk ögon sett och två svenskar hade bra slagläge inför det andra åket. Men både André Myhrer och Jens Byggmark tappade i det andra när Schladmings backe blev uppkörd och svårhanterad.

– Jag hittade verkligen inte gränsen mellan gasen och taktiken i andra, säger Byggmark som nu ska åka hem till Sverige och röntga sin krånglande höft.

Kul att se att VM-tvåan från ifjol, Jens Byggmark, har börjat hitta formen ordentligt. I söndags var ha femma i Kitzbühel som följdes i går upp med en sjundeplats. Inför andra åket var Byggmark femma och hade runt en sekund upp till ledaren Österrikaren Marcel Hirscher.

Stig Björne, Jens ByggmarkByggmark startade andra åket bra, men tappade tid efter första mellantiden när han fick några stopp i backen som var svårkörd. Byggmark kommenterar:

– Det är svårt. Man hoppar ut och helt plötsligt börjar man studsa runt i banan och får svårt att komma in i det igen. Det blev lite för mycket vilja. Då går jag alldeles för rakt och gör misstag.

Till helgen åker Byggmark hem till Sverige för att röntga sin höft som han haft problem med till och från under en längre period. André Myhrer var fyra efter det första åket i går kväll – men slutade nia efter att ha tappat rejält i andra.

Hirschers sluttid var 1.43.01, Byggmarks (på sjundeplats) var 1.44.04 och André Myhrer (på niondeplats) var 1.44.39.

Det kanske kan bli en spännande slalomcup i år om det fortsätter i denna stil.

MVT:  Hirscher vann i Schladming

Folkbladet:  Byggmark bäste svensk i Schladming

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.