John Guidetti gjorde hattrick

John GuidettiSvenske John Guidetti gjorde på nytt mål för sitt Feyenoord i Holländska förstadivisionen på söndagen. Och som han gjorde mål – inte mindre än tre stycken i matchen mot topplaget Ajax där Feyenoord vann med 4-2. Svensken är het i holländska ligan.

Hemmalaget Feyenoord låg under med 0–1 när John Guidetti klev in i handlingen efter ca 30 minuter på hemmaarenan De Kuip. Först såg han till att fixa en straff som han själv gjorde mål på till ställningen 1–1. Cirka tio minuter senare slog svensken till igen på en målvaktsretur och han slog in 2-1. Han såg därmed till att Feyenoord kunde gå till pausvila i ledning.

I andra halvlek hann Feyenoord öka på till 3–1 innan det blev spännande igen när Ajax Dmitri Bulijkin bjöds på ett billigt reduceringsmål tio minuter innan slutet. Bara ett par minuter senare var det dags igen för Guidetti igen att göra mål. Han slog in 4–2 och gjorde därmed sitt 14:e mål på 13 matcher i holländska ligan. Svensken gjorde också hattrick mot Twente i december.

Efter fullföljt verk byttes svensken ut precis innan matchen slutade och fick rejäla hyllningar av hemmapubliken. Feyenoord ligger nu sexa i ligan, på samma poäng som fyran Ajax och sju poäng bakom serieledande PSV Eindhoven.

I slutet av februari spelar svenska landslaget borta mot Kroatien. Kan hända finns den nye skyttekungen med i truppen?

/Stig Björne

SvD: Ny succé för Guidetti – hattrick mot Ajax

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.