Zlatan hyllas i Italien

I Expressen står att läsa om hur de italienska tidningarna samfällt hyllar Zlatans insats igårdagens match. Och det är inte första gången Ibrahimović toppar förstasidorna i Italien.

Zlatan IbrahimoviHan hyllas med toppbetyg för sitt läckra frisparksmål mot Cagliari. Zlatan säger återigen att han vill avsluta karriären i Milan – och hans agent avslöjar också att Silvio Berlusconi värderar stjärnan högt. Mino Raiola sade att – Berlusconi menade att värdet på Zlatan är 1,3 miljarder (motsvarande).

Det börjar bli en följetong i Italien, Zlatan hyllas efter sina matcher för Milan. Han verkar vara i superform. De italienska sporttidningarna La Gazzetta dello Sport, Tuttosport och Corriere dello Sport toppar med Zlatan på sina framsidor efter sin frispark mot Cagliari som förde honom upp till ledning av skyttligan.

Tidningen La Gazzetta dello Sport ger högst betyg, 7,5, medan Tuttosport och Corriere dello Sport ger honom 7 på en tiogradig skala, där betyget tio är väldigt, väldigt sällsynt. Efter matchen mot Cagliari pratade han enbart med SPORT-Expressen och svensken var självklart nöjd med segern.

– Det känns väldigt bra, men det är många lag som är med oss slåss i toppen. Jag känner att jag blir bättre och bättre för varje år, sa Zlatan bland annat.

Inte fel att ha en Zlatan i toppform till EM i sommar och tänk om Guidetti klarar av att fullfölja sin fina säsong i Holland (och får komma med till EM). Det kan bli hur intressant som helst.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.