Zlatan i storform mot Caligari

Cagliari

Cagliari

Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic fortsätter att producera i den Italienska förstadivisionen. Mot Cagliari skruvade han mycket snyggt in en frispark – målet tog honom till ensam ledare av den italienska skytteligan. Inte nog med målet – Zlatan låg också bakom Milans 2-0-mål med en framspelning av klass.

På söndagskvällen visade Zlatan Ibrahimovic att han även är en bra frisparksskytt (om nu någon trodde något annat). Efter cirka en halvtimme fick Milan en frispark strax utanför straffområdet, han måttade och placerade bollen i målvaktens högra kryss.

Zlatans mål var det 15:e i ligan den här säsongen och han ledare nu skytteligan före Udineses Antonio Di Natale. Ibrahimovic låg även bakom Milans avgörande 2–0-mål. Lagkamraten Philippe Mexes slog en lång crossboll som Zlatan plockade ned och bröstade ner till Antonio Nocerino. Avslutet var det inget fel på. Efter det kunde Cagliari aldrig resa sig mot Milan som enkelt spelade hem tre poäng i jakten på ligatiteln. En kvart innan slutet av matchen gjorde Milans Massimo Ambrosini 3–0-mål och det hela var över.

Genom Milans seger har man nu bara en poäng upp på Serieledaren Juventus. Nu väntar tre centrala matcher för Milan, mot Juventus, Napoli och Lazio. Det gäller både cupen och ligan. Kan det bli en dubbel för Milan eller kommer Juventus att straffa Milanolaget?

Såhär ser skytteligan ut.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 15
Antonio Di Natale, Udinese 14
Edinson Cavani, Napoli 12
German Denis, Atalanta 12
Miroslav Klose, Lazio 11

Övriga matchresultat från igår och Italienska ligan.

Roma-Bologna    1-1 (0–0)
0–1 Marco di Vaio (57), 1–1 Miralem Pjanic (62).
Mikael Antonsson spelade hela matchen för Bologna.
Cesena-Atalanta    0-1 (0–0)
0–1 självmål (76).
Utv, Atalanta: German Denis (79).

Chievo-Lazio    0-3 (0–1)
0–1 Hernanes (21), 0–2 Miroslav Klose (88), 0–3 Klose (89).
Lecce-Inter    1-0 (1–0)
1–0 Guillermo Giacomazzi (40).
Milan-Cagliari    3-0 (2–0)
1–0 Zlatan Ibrahimovic (32), 2–0 Antonio Nocerino (39), 3–0 Massimo Ambrosini (75).
Fiorentina-Siena    2-1 (1–0)
1–0 Stevan Jovetic (4), 2–0 Cesare Natali (63), 2–1 Emanuele Calaio (89 str).
Palermo-Novara    2-0 (1–0)
1–0 Igor Budan (41), 2–0 Budan (72).
Genoa-Napoli    3-2 (2–0)
1–0 Rodrigo Palacio (31), 2–0 Alberto Gilardino (36), 3–0 Palacio (70), 3–1 Edinson Cavani (81), 3–2 Ezequiel Lavezzi (82).

 

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.