Spänningen tilltar i Premier League

Stig Björne, Premier League

Det är helt jämnt i toppen av Premier League. Everton vann överraskande hemma mot Manchester City med 1-0. Samtidigt vann lokalkonkurrenten United över Stoke med 2-0 hemma. 

Everton gjorde 1-0 en bit in på andra halvleken genom en för detta Unitedspelare. Målgörare Darren Gibson, som spelade i United från 2008-2012, köptes nyligen av Everton och han såg till att hjälpa sin gamla klubb genom att snuva City på en trepoängare. Joe Hart i Citys mål hade inte så mycket att göra på Gibsons kanonträff.

City pressade i vanlig ordning på ordentligt – med sin press brukar man ju lyckas få in en boll eller två på slutet. Men igår hände det inte så mycket riktigt vasst framåt. City ville dock ha straff i en kvart före slutet när en annan före detta United-spelare – Phil Neville – fick bollen på handen. Av domaren uppfattades dock som oavsiktligt när ha lät situationen passera utan avblåsning för straff. Everton kunde därmed glädjas åt tre poäng.

Hemma i Manchester gjorde United sitt jobb i mötet med Stoke och vann med 2–0. Därmed har ettan City och tvåan United lika många poäng. Tottenham är trea fem poäng ned. De tre lag som förr om åren konkurrerat med United i toppen Arsenal, Chelsea och Liverpool ligger en bit efter. Chelsea har tretton poäng upp, Arsenal arton och Liverpool 19 poäng upp. I botten kämpar Roy Hodgsons West Bromwich och har sju poäng upp på Blackburn som ligger på nedflyttningsplats.

Gårdagens matcher

Swansea-Chelsea    1-1 (1–0)
1–0 Scott Sinclair (39), 1–1 José Bosingwa (90).
Utv, Chelsea: Ashley Cole (85).
Publik: 20 526.

Tottenham-Wigan    3-0 (2–0)
1–0 Gareth Bale (29), 2–0 Luka Modric (34), 3–0 Bale (64).
Publik: 35 801.

Manchester U-Stoke    2-0 (1–0)
1–0 Javier Hernandez (38 str), 2–0 Dimitar Berbatov (53 str).
Publik: 74 719.

Everton-Manchester C    1-0 (0–0)
1–0 Darron Gibson (60).
Publik: 29 856.

 

Wolverhampton-Liverpool    0-3 (0–0)
0–1 Andy Carroll (52), 0–2 Craig Bellamy (61), 0–3 Dirk Kuyt (78).
Publik: 27 447.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.