Första förlusten i Bandy-VM

Sverige har gått från klarhet till klarhet i bandy-VM. Laget hade fyra vinster av fyra möjliga och 47-1 i målskillnad innan matchen mot Ryssland. Men i stormötet eller förfinalen kanske man kan säga vann ryssarna med 6-2 efter en jämn första halvlek.

Det stod det 3–2 till Ryssland efter första halvleken. – Det speglar matchbilden. Inte så många mål och ganska tajt, sade Rysslands Mischa Sveshnikov till TV10 i halvtidspausen.

Det var inget skönspel under första 45 minuterna. Det var mycket kamp, tillknäppt och fasta situationer. Både Sverige och Ryssland gjorde mål på straff. Daniel Mossberg i det svenska laget sade att – Jag tycker vi har det lite tufft där ute. De är aggressiva ryssarna. – Vi är med i matcherna i alla fall.

I den andra halvleken hoppades man på en kvittering av svenskarna men istället märkte man mer och mer hur Ryssarna tog över matchen. En ny straff gjorde att man gick ifrån till 4–2. Därefter gjorde ryske spelaren Mischa Sveshnikov en osannolik solouppvisning när han dribblade sig igenom hela Sveriges försvar och gjorde 5–2. Sedan fastställde ryssarna 6-2 i slutet av matchen.

Givet förlusten får svenska landslaget spela mot hemmalaget Kazakstan i semifinalen på lördag. Borde inte vålla några extrema bekymmer för landslaget då man vann mot Kazakstan med 9-1 häromdagen. Men osvuret är bäst.