Serie A – Det gick inget vidare för Zlatans Milan igår

Zlatan IbrahimoviMan tappade tre viktiga poäng i kampen om ligasegern efter förlust borta mot Lazio. Zlatan Ibrahimovic var inte nöjd efter slutsignalen. Dels för att Milan tyckte att man fått en straff bortdömd i första halvleken och på de sumpade målchanserna. – Det här var en onödig förlust, sa Zlatan i natt till SPORT-Expressen. 

Zlatan Ibrahimovic sa också att han var besviken över resultatet – och den uteblivna straffen som Milan menade att de skulle ha haft i första halvlek då en Lazio-försvarare tog med handen innanför straffområdet.

”Vi saknade mycket i dag för att vinna matchen. Jag tror de hade två chanser, det var inte bra alls, säger Ibrahimovic. – Vi måste sätta chanserna. Sätter vi inte chanserna så blir det som det blir. – Jag vill komma ner. Men Lazio försvarade sig bra och jag tror de hade tio man där bak och Rocchi är ensam där framme och det fanns inga luckor i anfallet bakom backarna.”

”Jag försökte kombinera och komma ner och hämta boll men det hände inte mycket.”

Det har ju funnits spekulationer om att Carlos Tevez skulle komma till Milan men av det blev intet. Zlatan menade att inget är klart förrän det är klart och att det snackades mycket om Tevez, men han kom ju inte. Vi fick Maxi Lopez och Muntari tror jag skrev på. Så vi får se hur det går, det är många matcher kvar och det här var en onödig förlust. Lazio mötte vi för sex dagar sedan och då var de inget speciellt. De är vinnarna i dag och vi är förlorarna.

Till helgen möter Milan Napoli under förutsättning att det inte är för mycket snö i Milano. Det har snöat rejält (och varit kallt) så flera matcher har fått ställas in.

Albin Ekdal gjorde en bra match i sin nya klubb Cagliari. Mot Roma gjorde han sitt första mål för klubben efter en tunnel på dansken Simon Kjaer.

Säsongens första Serie A-mål blev också Albin Ekdals första mål i Cagliari. 22-åringen som kom till den italienska klubben från Juventus i fjol blev inbytt med 20 minuter kvar av matchen mot Roma. Matchen var den tolfte för Ekdal i Cagliaritröjan slutade med ett rejält målvrål.

Nu har Albin Ekdal gjort tre mål i Serie A. Bortsett från Cagliari har Ekdal gjort mål för Siena och Bologna. I och med segern klättrade man i tabellen till en tiondeplats.

 

Resultat från  Serie A

Udinese-Lecce    2-1 (2–1)
1–0 Michele Pazienza (2), 1–1 David di Michele (26), 2–1 Antonio Di Natale (36).

Inter-Palermo    4-4 (1–1)
0–1 Andrea Mantovani (17), 1–1 Diego Milito (22), 1–2 Fabrizio Miccoli (52), 2–2 Milito (55 str), 3–2 Milito (61), 3–3 Miccoli (66), 4–3 Milito (69), 4–4 Miccoli (85).

Cagliari-Roma    4-2 (2–2)
1–0 Thiago Ribeiro (7), 1–1 Juan (13), 1–2 Fabio Borini (34), 2–2 Mauricio Pinilla (41), 3–2 Ribeiro (49), 4–2 Albin Ekdal (90).
Albin Ekdal blev inbytt i den 71:a minuten för Cagliari.

Lazio-Milan    2-0 (0–0)
1–0 Hernanes (76), 2–0 Tommaso Rocchi (85).
Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Milan.

 

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.