Ingen vann i toppmötet

Scott Parker, Stig BjörneLiverpool och Tottenham spelade oavgjort i toppmötet (nästan) på Anfield Road. Resultatet gladde nog mest lagens konkurrenter i toppen av Premier League. Tottenhams förhoppningar om att kunna utmana om Premier League-titeln blev sämre och Liverpool har en bit till en plats i Champions League. Närmast mål kom nästan den katt som till muntra miner avbröt spelet (!).

Liverpool hade behövt en seger för att haka på i toppstriden under toppstriden, i praktiken om en plats i Champions League. Medan Tottenham hade behövt vinna för att haka på Manchester City och United i den riktiga toppstriden.

Tottenham var närmast att göra mål när man i matchens slutskede genom Gareth Bale, Tottenhemspelarens skott gick rakt på Pepe Reina Liverpools målvakt.

Det var Liverpools åttonde oavgjorda match på tolv ligamatcher på hemmaplan. Inget vidare facit om man ska hålla sig kvar i någon slags toppstrid.

För Liverpool gjorde Luis Suarez comeback med ett inhopp efter nio matchers frånvaro. Uruguayanen hade två bra lägen på sina 24 minuter men lyckades inte göra mål. Han var dessutom nära att bli utvisad när han träffade Tottenhams Scott Parker med en spark i mellangärdet.

Inga tabellförändringar efter mötet. Liverpool tog in en poäng på Arsenal och Newcastle. Liverpool har 39 poäng med Arsenal har 40 och Newcastle 42. I den riktiga toppen tog Tottenham in en poäng på City och United. Tottenham har 50 poäng, City 57 och United 55.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.