Expressen: Elias Fälth lämnar Luleå är klar för HV 71

Stig Björne, Elias-FälthSPORT-Expressen avslöjar att Luleås stjärnback Elias Fälth, är klar för spel i HV 71 nästa säsong. Den 30-årige Elias Fälth var en av elitseriens största succéspelare under sin första säsong. Han värvades från Almtuna och tog direkt en nyckelroll i Luleå. Han skrapade ihop 34 poäng, sex mål och 28 assist, på 53 matcher. Bara forwardsduon Pär Arlbrandt och Chris Abbott gjorde fler poäng i Luleå.

Ingen insatt vill kommentera, inte heller Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström att Fälth är klar för HV 71. SPORT-Expressen har förgäves sökt HV 71:s sportchef Fredrik Stillman.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.