Mindre bra vecka för Milan

Zlatan i hetluften

Milan är inne i något av en formsvacka. Först blev det förlust med 2-0 mot Romlaget Lazio, därefter 0-0 mot Napoli och sedan igår, en hemmaförlust i Italienska cupen mot ligaledarna Juventus. Matchen var den första av två i semifinalen Italienska cupen, returen går i Turin mot Juventus.

Juventus nyförvärv Martín Caceres gjort två mål i sin debut för Turinlaget och var den som i praktiken avfärdade Milan. Caceres andra mål var snyggast när han behärskat placerade in bollen i krysset på Milan. Milans målvakt Marco Amelia kunde inte göra mycket på det skottet.

Det andra målet var vackrast – i den 83:e minuten placerade han lugnt och behärskat in

Zlatan då? Tidigare i veckan så fick sin dom för örfilen han delade ut mot Napoli, tre matchers avstängning i ligan. Domen är överklagad. Han fick dock spela i cupen. Och Zlatan gjorde ett snyggt mål, tyvärr blev det bortdömt på grund av att domaren dömde för hands på Zlatan.

Svensken har nu gått mållös från de tre senaste matcherna – mot Napoli senast fick han dessutom rött kort efter att ha gett Napoli-spelaren Salvatore Aronica en örfil.

Juventus vann ju matchen med 2–1 och efteråt hamnade Zlatan åter i hetluften,

Ibrahimovic diskuterade något med Juventus målvakt Marco Storari och de båda spelarna verkade irriterade på varandra. Flera spelare skyndade till situationen som sedan såg ut att lugna ner sig.

Returen mot Juventus i Turin spelas den 21 mars.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.