Supersportstjärnor utblottade trots superlöner – Raghib ”Rocket” Ismail förlorade 26,4 milj kr

Raghib "Rocket" IsmailVad sägs om underhållsbidrag till nio barn, 17 bilar på kredit, fester, extravillor och investeringar i onödiga möbler och bilar. Trots miljoninkomster hamnar en majoritet av USA:s största idrottsstjärnor i ekonomiska problem, skriver Sports Illustrated som i ett längre reportage försökt gå till botten med hur några av världens bäst betalade människor på några få år förlorat allt eller nästan allt.

Raghib ”Rocket” Ismail är en av dem som bara åtta år efter att karriären avslutades 2001 bränt sin förmögenhet 132 miljoner kr.

– Jag började med en årslön på 26,4 miljoner kronor. Sedan tittade jag på mitt kontoutdrag och tänkte bara ”What the f_ck”. Ismails rådgivare hade på egen hand genom usla investeringar bränt hela stjärnans förmögenhet.

/Stig Björne

Källa: Sports Illustrated

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.