Sedin matchens lirare

Vancouver mötte Nashville borta och Henrik Sedin utsågs till matchens lirare när Vancouver vann med 4–3. Avgörande skedde efter straffläggning. Henrik Sedin noterades för två målgivande passningar inom loppet av 23 sekunder i slutet av första perioden, först till Byron Bitz och sedan till tvillingbrodern Daniel.

Hemmalaget Nashville kom dock tillbaka och gick upp till 3–3 under ordinarie tid. När det väl blev straffläggning så klev en svensk kollega fram – Alexander Edler – och avgjorde straffläggningen. Det börjar bli långa matcher för Vancouver, av de tio senaste matcherna har åtta avgjorts efter förlängning eller straffar.

New York Rangers spelade derby mot New Jersey Devils. Matchen var rejält målsnål, bara ett gjort mål på Madison Square Garden och det var Henrik Lundqvist som fick sträcka vapen.

Kollegan i New Jersey, Martin Brodeur höll helt tätt och räddade 30 skott i New Jersey-målet. Då hjälpte det inte att Henrik Lundqvist motade 21 skott och bara behövde släppa in en puck bakom sig. Det var Jerseys David Clarksons som gjorde mål i power play drygt åtta minuter in i första perioden och blev matchens enda.

– 99 gånger av 100 är det en fantastisk målvaktsmatch (när Brodeur och Lundqvist möts), och det var det i kväll också, sade New Jerseys lagkapten Zach Parise.

Rangers ligger ändå väldigt bra till i NHL. Man leder Eastern Conference på 73 poäng, fyra poäng före Boston Bruins.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.