Sunderland förlorade

Henry avgjorde för Arsenal

På lördagen mötte Sebastian Larssons Sunderlag Arsenal på Stadium of Light i Sunderland. Inför matchen hade Sunderland den bästa formkurvan av alla lag i Premier League (vad gäller de senaste sex matcherna).

Matchen började trevande, det var småchanser åt båda håll. Bland annat hade Arsenals Theo Walcott ett skott strax utanför. Sebastian Larsson höll sig framme och stod fri – när hans medspelare inte passade. Det var synd, givet mål annars.

I andra halvlek så steg i alla fall spänningen något i matchen. James McClean tog Sunderland till ledningen med 1-0. I samband med målet skadade sig Per Mertesacker i Arsenal. Inhopparen – Aaron Ramsey – kvitterade Sunderlandledningen. Och 1-1 såg ut att stå sig matchen ut, ett resultat som för övrigt kändes rättvist.

Men då klev Arsenallegendaren Thierry Henry in i handlingen. Henry nådde först på ett inlägg från Andrej Arsjavin och styrde in det matchavgörande 2-1 målet på tilläggstid. Henry som inom kort återvänder till sin klubb New York Red Bulls i den amerikanska fotbollsligan.

Lite synd var det för Sunderland som har haft en så fin formkurva den senaste tiden. Sunderland nu på en niondeplats och Arsenal avancerade till en fjärdeplats.

/Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.