Feyenoord på gång

Gamla storlaget Feyenoord från Rotterdam är på gång i holländska ligan. Vinst igår och laget klev upp på plats fyra i ligan. Svenske John Guidetti höll sig som vanligt (numera) framme och gjorde tre mål för Feyenoord. Det är tredje gången denhär säsongen som Guidetti gör hattrick och blir matchhjälte för sitt lag. Denna gång gjorde han hattrick mot Vitesse. John Guidetti har nu gjort 17 mål på 15 matcher

Hypen runt John Guidetti är stor i Holland – tusentals Feyenoordsupportrar har skrivit på för att de vill ha kvar svensken i Rotterdam och Feyenoord. Efter insatser i söndags lär det ha blivit ännu fler som vill ha kvar den unge svensken.

Guidetti säger själv efter matchen

– Jag trodde att det skulle gå bra när jag kom hit men så här bra…, säger han leende efter matchen.

– Det är ju en dröm. Jag försöker hålla fötterna på jorden och förhoppningsvis fortsätter drömmen.

Första målet kom i den 13:e minuten. Guidetti får bollen på axeln efter en hörna och bollen letar sig i mål. Vitessemålvakten protesterade troligtvis för att han tyckte att det var hands. 32 minuten, Guidetti, faller/ramlar enkelt, beroende på vems ögon som såg situationen. Han slår själv straffen säkert till vänster om målvakten, det blev hans sjätte straffmål denna säsongen.

Vitesse lyckas därefter reducera och en viss oro smög sig in i matchen. Avgörandet kom i 83:e minuten då svensken fick ett pass i djupled, höll undan en Vitesseback och kunde i snäv vinkel skjuta in 3–1.

– Jag tycker att deras mål var ett skitmål, vi har det under kontroll och sedan blir det tajt på slutet men jag är väldigt nöjd med tre poäng. Det här var en bra söndag.

Guidetti är ju utlånad från Manchester City och frågan är om han blir kvar när lånet går ut eller var han tar vägen. I Rotterdam och Feyenoord är nog önskan klar. Frågan i svenska ögon är om han kommer med i truppen mot Kroatien den 29 februari i genrepet inför EM. Ronald Koeman, Feyenoords tränaresäger att det är en självklarhet och jämför honom med Zlatan Ibrahimovic. Zlatan öste ju in mål för Ajax. Truppen till matchen mot Kroatien presenteras den 21 februari.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.