Europa League

Rasmus Elm i Europa League

Manchester United åkte ju – precis som Manchesterkollegan City – ur Champions League. Lagen får istället spela i den mindre glamorösa Europe League.

Manchester United mötte holländska Ajax borta och vann med 2–0 borta. Laget är därmed nära en åttondelsfinal i Europa League-fotbollen. Rasmus Elm vann i svenskmötet med Behrang Safari, som byttes ut i paus.s Elm, AZ Alkmaar.

Manchester United började EuropaLleague-slutspelet med svår match i Amsterdam, men kunde resa hem med en 2–0-seger. Unitedspelarna Ashley Young och Javier Hernandez gjorde målen i andra halvlek. Båda målen gick in mellan benen på Ajaxmålvakten Kenneth Vermeer.
Madridlaget Atletico Madrid skapade sig ett bra utgångsläge inför nästa veckas retur mot Rom-laget Lazio. Miroslav Klose gjorde 1–0 till Lazio i inledningen av matchen men de spanska gästerna kunde vända, och tack vare två mål av Falcao vinna med 3–1.

Svenskarna i Salzburg – Eddie Gustafsson och Rasmus Lindgren – hade inte lika roligt. Hemmamatchen mot Metalist Charkiv, Ukraina, slutade med storförlust: 0–4. Gustafsson slapp dock skämmas, då han fick se matchen från avbytarbänken. Lindgren byttes in efter en timmes spel. Rasmus Elms AZ Alkmaar slog Behrang Safaris Anderlecht med 1–0. Båda svenskarna fanns med i startelvan, men Safari byttes ut under halvtidsvilan.

Lite synd att vi inte får se Feyenoord i Europa-spel. Det hade varit spännande att se Guidetti även i detta. Får se om han gör mål i nästa match igen för Rotterdam laget.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.