Modo närmar sig

Modo närmar sig slutspel

På torsdagskvällen slog Modo till rejält. 4-1 mot topplaget Luleå. Och det var inte bara segern man kunde glädja sig åt, två vassa nyförvärv och en lagkapten som hittat formen igen.

I mål hade Mode unge Anton Forsberg, 19 år, för tolfte gången under säsongen. Han var väldigt nära att hålla sin första nolla i Elitserien. Trots det stora underläget – 3-0 tog Luleå ut målvakten och chansade på slutet. Och man lyckades få ett tröstmål genom Sebastian Meijer. Å andra sidan gjorde Modo mål i tom kasse efter det.

Genom segern stärkte Modo oddsen för slutspel. Luleå öste in puckar mot Modokassen matchen igenom, och hade minst tre skott i ribban/stolpen. Resten tog den unge Forsberg som var riktigt bra
.
– Det syns att vi möter ett lag som har mycket högre motivationsfaktor än oss. Jag är imponerad av det sätt som de genomför matchen på, sade Thomas ”Bulan” Berglund, Luleås tränare efteråt.

Ulf Samuelsson, Modos tränare myste. Och det har han inte haft anledning att göra så många gånger denna säsong. – Vi är stolta över att slå ett så bra lag som Luleå, sade han efter matchen. Man kan ju möjligen säga att Luleå har inte så mycket att spela för då man redan är klar för slutspel medan Modo har allt att spela för.

Modos nyförvärv Petr Kalus gjorde sitt första mål i sin femte match för laget när han sprätte in 2–0 i numerärt överläge i andra perioden. Framspelningen stod Brett Skinner för, vilket gav kanadensaren hans andra poäng för laget på tre matcher. I slutet fick Modo en utvisning och Luleå tog ut sin målvakt. Då klev Ole Kristian Tollefsen – tillika kapten i Modo – fram och visade att han kan göra mål. Och det var länge sedan han presterade ett mål. 3–0-målet var hans första sedan oktober 2010. Modos fjärde mål gjordes av Niklas Sundström i slutsekunderna i tom kasse.

Kanske kan det stabilisera sig för Modo nu. Något annat än slutspelsplats vore ju en idrottslig katastrof för det forna storlaget. Det kanske är Modos tur nu?

LULEÅ-MODO
Luleå-Modo 1-4 (0–1, 0–1, 1–2)
Första perioden: 0–1 (3.38) Per–Åge Skröder (Niklas Sundström, Nicklas Danielsson).
Andra perioden: 0–2 (6.21) Petr Kalus (Brett Skinner, Mattias Ritola) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 0–3 (17.23) Ole Kristian Tollefsen spel fyra mot fem mål i tom kasse, 1–3 (18.29) Sebastian Meijer (Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 1–4 (19.54) Niklas Sundström (Per–Åge Skröder, Mattias Ritola) mål i tom kasse.
Utv, Luleå: 2×2. Modo: 5×2, 1×10.
Skott: 27–23 (8–7, 9–8, 10–8).
Publik: 4 941.Domare: Tobias Björk, Boden, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.