Mål och utvisad

Guidetti blev utvisad

I söndagen match så mötte Feyenoord mittenlaget Waalwijk. Detta efter tre hemmamatcher när John Guidetti osannolikt nog har gjort hattrick. Hemmalaget Feyenoord gjorde inte direkt någon kanonbra match men med kvarten kvar kom den stora chansen. Feyenoord fick straff och Guidetti klev fram i regnet och satte säkert straffen till 1–0 – och matchhjälte. I momentet efter så drog Guidetti av sig tröjan och fick ta emot sitt andra gula kort. Efter utvisningen kvitterade bortalaget Waalwijk och matchen slutade 1-1. Den 19-åriga svensken är avstängd i stormatchen borta mot PSV Eindhoven. Efter matchen sade han.

– Allt är tungt just nu, sade en mycket dyster Guidetti efter matchen.

– Jag är besviken för det jag har gjort mot spelarna, tränarna och fansen. Det är inte okej. De förtjänar inte det här. Det går inte att beskriva med ord hur dåligt jag mår. Jag är besviken på mig själv som människa och som fotbollsspelare.

Vad hände?

– Det var bara glädje. Känslor som rann över.

Vad sade (tränaren Ronald Koeman)?

Vad gjorde du när du kom in i omklädningsrummet?

– Jag sparkade sönder halva rummet, satte mig med en handduk över huvudet och önskade att jag hade en fjärrkontroll så att jag kunde spola tillbaka tiden. Men det går ju inte.

Förbundskapten Erik Hamrén satt på läktaren under matchen då John Guidetti – efter den senaste tidens succé – är högaktuell för den svenska landslagstruppen till matchen mot Kroatien som presenteras på tisdag. Blir intressant att se truppen.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.