Djurgården ovanför strecket

Djurgården IF hockeyDet finns nio poäng kvar att spela om i elitserien. Kampen runt strecken i nedre delen av tabellen är hård. Tidigare har Modo skaffat sig ett försprång efter att stora delar av säsongen legat illa till. Nu har också Djurgården har skaffat sig ett litet, litet övertag på Linköping. Djurgården vann matchen mot Linköping på straffar med, 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0) sedan Djurgårdens Pontus Åberg gjort mål på straffmot på Fredrik Norrena i LHC-målet, och Gustaf Wesslau räddat Magnus Johansson försök att hålla Linköping kvar i dramat.

Gladast av alla var nog Mathias Tjärnqvist som framför mål styrde in backen Andreas Holmqvists skott från blå. Därmed bröt han, förra säsongens bäste målskytt (17 mål) i Dif, en 26 (!) matcher lång mållös matchsvit.

Tjärnqvists mål betydde 1-1 och det kom i mitten av tredje perioden sedan ex-djurgårdaren Robin Figren med bara sekunder kvar av andra lyft in 0-1 till Linköping. Djurgårdens kvittering kom i numerärt överläge. Andreas Holmqvist sköt och Tjärnqvist höll sig framme med klubban.

Streckdramat om att slippa den ovissa streckstriden fortsätter nu med de tre återstående omgångarna. Indragna är Linköping på 68 poäng, Djurgården på 69 och Växjö på 71 poäng. Modo ligger strax ovanför med 75 poäng och klarar troligen slutspel.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.