United starka i underläge

Ständigt toppmatcher i Premier League i söndagens match hade  Chelsea gjort 3–0 en stund in på andra halvleken och skulle bara hålla ställningarna för att vinna. United – som trots underläget – faktiskt hade spelat bra, vaknade till rejält. Man gjorde en rejäl upphämtning och fixade 1 poäng efter tre raka mål och matchen slutade 3–3.

Fotbollssäsongen i England har bjudit på en rad sevärda stormatcher. Toppmötet på söndagen mellan Chelsea och Manchester United blev inget undantag. I första halvlek dominerade United matchen men det var Chelsea som gjorde 1-0 målet. Daniel Sturridge totallurade Patrice Evra inne i straffområdet och slog in en boll i straffområdet. Målet (självmålet) gjordes av Jonny Evans när han styrde in bollen i eget mål.

Chelsea startade starkt i andra halvlek gjorde två snabba mål genom Juan Mata och David Luiz. Allt talade för att London-laget skulle vinna. Men, annat ville Manchester United. Man fick en straff en knapp kvart in i andra halvleken. Wayne Rooney gjorde säkert mål och ställningen var 1–3. Tio minuter senare var det dags igen (för övrigt ganska lättdömd straff kan tyckas). Domaren Webb dömde straff och Rooney gjorde mål.

Inte oväntat var det två tränarna inte överens om det verkligen var rätt att utdöma straff.  Alex Ferguson tyckte det var rätt och menade att domarna blundat vid två straffsituationer i första halvlek. Chelseas tränare, André Villas-Boas, tyckte att domaren försökte kompensera United för något.

När det var en kvart kvar hade Chelseas Fernando Torres möjlighet att avgöra matchen. Men Torres – som inte gjort mål på bra många ligamatcher – lyckades aldrig komma till avslut. I stället var det United med inhopparen Javier Hernandez som nickade in kvitteringen med några minuter kvar.

– Många lag hade hängt med huvudet, men vi fortsatte att jobba hårt. Det är två förlorade poäng, men efter underläge med 0–3 så ville inte Manchester City se oss kämpa oss tillbaka, sade Wayne Rooney efter matchen.

Guldstriden fortsätter under februari och varje poäng är viktigt. United möter både Tottenham och Liverpool under de närmaste veckorna. I februari väntar dessutom en ny stormatch mot ärkerivalen Liverpool. Inför matcherna är Uniteds nye förstamålvakten Anders Lindegaard skadad och David De Gea återvänder till Manchester Uniteds mål.

Spanjoren värvades från Atlético Madrid för att ersätta Edwin van der Sar har haft en tuff första tid i Manchester United. Troligen saknar många van der Sars rutin längst bak på planen. Sir Alex Ferguson tycker att kritiken mot De Gea är orättvis. Uniteds manager Alex Ferguson menar dock att det är en orättvis kritik, – När du gör ett misstag i en stor klubb som Manchester United blir det uppmärksammat och betydelsen överdrivs, säger Ferguson till brittiska tidningar. Manchester Uniteds manager är övertygad om att De Gea kan bli klubbens nästa stormålvakt. De Gea gjorde för övrigt ett par storräddningar i matchen mot Chelsea och såg till att United kunde behålla en poäng.
Matchfakta och tabell

Chelsea-Manchester U    3-3 (1–0)
1–0 självmål (36), 2–0 Juan Mata (46), 3–0 David Luiz (50), 3–1 Wayne Rooney (58 str), 3–2 Rooney (69 str), 3–3 Javier Hernandez (84).

16

Tabelläget är jämt i olika sektioner. Först finns City med 57 poäng, därefter United med 55 poäng och Tottenham med 49 poäng och en mindre match spelad. Måndag den 6 februari så möter Tottenham Liverpool borta och då visar det sig om laget närmar sig United. Lite ovanligt att Tottenham ligger så pass bra till.

Sektionen under så återfinns Chelsea 43 poäng, Newcastle 42 poäng, Arsenal 40 poäng och Liverpool med 38 och en match mindre spelad. Givet läget så hoppas väl alla lag utom Liverpool och Tottenham på ett oavgjort resultat.