Petter Northug står över Vasaloppet

NortugPetter Northug fick problem magproblem under ett höghöjdsläger i norra Italien i förra veckan. Han hade hoppats kunna bli frisk i tid för Vasaloppet, men har i samråd med lagets läkare Knut Gabrielsen och landslagstränaren Trond Nystad beslutat sig för att stå över.

”Det är förargligt att tvingas stå över det som hela perioden efter Tour de Ski varit säsongens stora mål”, säger Nortug.

”Inte ens Petter kan hävda sig i den här typen av konkurrens utan att vara hundraprocentigt frisk”, säger Nystad.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.