Sean Connery gästar gärna Pine Valley Golf Club – New Jersey

Sean Connery, 2008Banan består av ett hav av träd, sand och svåra greenytor och Pine Valley Golf Club på New Jersey anses vara världens bästa golfbana.

Den anonyma avtagsvägen bredvid det folktomma nöjesfältet körs förbi ett par gånger. I stället irrar vi runt bland närbutiker och auto repair shops i Clementons lätt nedgångna förstadsområden, rapporterar Golf.se som varit på besök.

Pine Valley föddes på idéplanet av skickliga amatörgolfare som ville stärka sin konkurrenskraft på en utmanande bana.

Klubbhuset är fyllt av rustika möbler. Omklädningsrummets har uråldriga vitmålade stålskåp. På nedervåningen finns en något sliten tavla med mörk bakgrund där medlemmarnas namn listas med blekta plastbokstäver. Där siktas bland andra Sean Connery och kända golfprofiler som Ben Crenshaw och Tom Fazio.

Pine Valley lika föråldrat hårdnackade som exempelvis Royal St George’s och Augusta National när det gäller kvinnosyn. Damer får bara spela på banan som inbjuden gäst till manlig medlem, men dock endast efter klockan 13 på söndagar.

Läs mer i Svensk Golf

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.