Stig Björne: Österlens GK öppnar först som vanligt

Våren kom till Skåne redan för en vecka sedan och golfbanorna öppnar nu för spel på ordinarie greener. En av de första är Österlens GK som öppnade sin ena bana, Djupadal, 24 februari. Tack vare underlaget på sandjord kan banan öppna så här tidigt, säger klubbchefen, Gustav Andersson.

I jämförelse med förra året startar golfsäsongen en månad tidigare. På Österlens andra bana, Lilla Vik, är greenerna fortfarande stängda. Flera andra banor kommer att öppna sina ordinarie greener den här veckan. Landets sydligaste golfbana, Bedinge Golfklubb ligger också i startgroparna. Även Abbekås GK räknar med att öppna ordinarie greener i veckan.

Green på Djupadal. Foto: Ulf Berglund

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.