Stig Björne: Peter Hanson har med Bokskogen som partner på Golftouren

Peter HansonPeter Hanson bor till vardags i Orlando, Florida, och är idag världsrankad på 46 plats. Han har precis lämnat Wales Open, där han placerade sig femma och på söndag lämnar han Skåne för att delta i US Open.

Foto: Katrin Hellström

Sedan några år är Peter Hanson värd för sin egen tävling på Nordea Tour, nämligen den svenska golftouren. Nytt för 2012 är att tävlingen får ytterligare en medarrangör: Bokskogens GK förutom hemmaklubben Sturup Park.

Huvudtävlingen, som spelas 31 maj till 2 juni 2012, kommer även i år att spelas på Sturup Park. Däremot kommer ett måndagskval, Monday Morning Challenge, att spelas på Bokskogen samma vecka.

I år inleds Nordea Tour med Peab PGA Grand Opening, på PGA of Sweden National i Bara 26-28 april, och avslutas med Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson, på Kungsbacka GK 28-29 september.

Info om Nordea Tour 2011, kontakta: Louise Permelin, vd Svenska Golftourerna AB, 08-622 15 64 eller maila louise.permelin(snabela)golf.se

Nordea Tour är en svensk proffsgolftour för damer och herrar. Framtidens golfstjärnor spelar här. Touren har funnits sedan 1984 och arrangeras av Svenska Golftourerna AB, som ägs av PGA Sweden och Svenska Golfförbundet. Touren har fostrat de svenska stjärnorna som tävlar på världens olika tourer.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.