Sven Tumbas Innovationsfond ska ha utdelning för första gången

Sven TumbaDet första stipendiet ur Sven Tumbas Innovationsfond ska delas ut i år. Sven Tumba föddes 27 augusti 1931 och gick bort 1 oktober 2011. Nominering av en kandidat kan ske på golf.se. Vinnaren kommer att bli en person som är stark inspiratör och entreprenör inom svensk golf. Till Sven Tumbas 80-årsdag den 27 augusti 2011 instiftade Svenska Golfförbundet en fond för att hylla hans entreprenörskap inom golf. Sven Tumba startade Scandinavian Enterprise Open, byggde Tumbatältet för golfträning i Stockholm och han byggde Ullna-banan i norra Stockholm. Tumba var även med och skapade Moskvas första golfanläggning.

Läs mer om Tumba

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.