Segway på fairway 11 gånger mer skonsam än golfbilen

Segway golfI januari 2012 under PGA Tour-tävlingen Sony Open på Waialae Country Club i Honolulu använde en kameraman en Segway. Det var Golf Channel som använde fordonet för att filma spelet ute på banan. I april kommer Landeryds GK att hyra ut Segways under ronden. Linköpingsklubben blir först i Golfsverige med fordonet ute på banan.

Det var när klubbdirektören Björn Sturehed var ute på ett kundmöte med en potentiell sponsor som parterna började prata om Segway. Bolaget råkade även vara en lokal distributör i Linköpingsområdet. De kom överens om ett avtal och 1 april levereras sex stycken golfanpassade Segways till Landeryds GK. Hyran hamnar på mellan 350 och 400 kronor.

En Segway är elva gånger mer skonsam för våra gräsytor än vad golfbilen är, säger Björn Sturehed.

Text: Stig Björne. Foto: Chris Condon/US PGA TOUR

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.