Fotboll i helgen

Fotboll i helgen – Stig Björne

Chelsea fick hjälp på traven

Det går fortsatt bra för Milan i Serie A. Zlatans superform verkar hålla i sig. I söndagens match mot Lecce i Serie A spelade han fram till ett mål och gjorde ett själv i Milans 2-0-seger hemma mot Lecce. När Zlatan Ibrahimovic sköt 2-0 i 65:e minuten var det svenskens 19:e ligamål den här säsongen. Värsta konkurrenten om titeln i Serie A – Juventus – fick nöja sig med 0-0 borta mot Udinese. Så nu är Milan är fyra poäng före Juventus i tabelltoppen. Detta efter att Juventus legat i topp länge. Håller det i sig för Milan kanske det räcker hela vägen?

Nytt Manchesterlag i tipp

Efter att ha legat i topp under nästa hela säsongen har City landat en placering ned. I helgens matcher vann Manchester United medan Manchester City förlorade Nu är det United som har övertaget i kampen om titeln i Premier league. – Ledningen kan svänga i varje omgång, men det är viktigt för oss att börja vinna och göra mål igen, sade Citytränaren Roberto Mancini.

Det var ju en intressant match i Manchester när Manchester United mötte Roy Hodgsons West Bromwich Albions (WBA). WBA har haft en riktig formtopp och vunnit de senaste tre matcherna – senast mot Chelsea. Men, United gjorde det man skulle och vann komfortabelt med 2–0 hemma. Wayne Rooney satte 1–0 i från nära håll i 36:e minuten och placerade in 2–0 på straff i 71:a. Vän av ordning undrar varför United alltid får straff (nästan i alla fall).

Det svenska intresset i matchen, Jonas Olsson, som leder försvaret i WBA blev utvisad efter att ha dragit på sig två varningar. Eftersom Swansea samtidigt hemmaslog Manchester City med 1–0 toppar nu United tabellen en poäng före City. Ska det bli United en gång till?

Uniteds tränare/manager Alex Ferguson kommenterade det nya läget med att; – Vi kommer inte bli nervösa. Vi har erfarenheten och kommer fortsätta att spela på, och det är skönt att se den typen av temperament. I City räddade Joe Hart en straff innan han inte kunde göra något åt Luke Moores segermål i 83:e minuten. Efter den oväntade förlusten mot nykomlingen får City finna sig i att vara det jagande laget. Swansea har haft en riktigt bra första säsong i Premier League.

Tio omgångar kvar

Tio omgångar återstår av Premier league. De båda Manchesterlagen ska mötas, med City som hemmalag, i den tredje omgången från slutet. Mycket, mycket kan hända. Men i toppen så står det mellan Manchester och Manchester. Londonlagen göre sig icke besvär vad gäller att vinna ligan.

Så vinner då Chelsea vinner igen i Premier League. Londonklubben slog Stoke med 1–0 – sedan Ricardo Fuller blivit utvisad tidigt efter en ful stämpling på Branislav Ivanovic. Chelseas särskilde målgörare Didier Drogba satte sitt 100:e PL-mål i matchen. Annars har det ju varit lite tungt för Chelsea. Förra veckan förlorade man mot West Bromwich och ägaren fick Roman Abramivitj nog. Tränaren André Villas-Boas – lärjungen till José Mourinho – fick sparken. I den första Premier League-matchen utan Villas-Boas på tränarbänken så blev det seger för Chelsea. Tränaren i Chelsea heter nu Roberto Di Matteo åtminstone tillfälligtvis.

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.