Premier League

City vann mot Chelsea

Manchester CityDet har varit mycket kring Manchester Citys Carlos Tevez. Efter ett halvår i kylskåp var emellertid tillbaka på planen i Manchester City. Och som han gjorde comeback. Manchester City besegrade Chelsea med 2-1 i Premier League och det var Carlos Tevez som låg bakom segermålet. Carlos Tevez har inte fått spela sedan han vägrade att värma upp i en match mot Bayern München i september. Men efter att ha ”förlåtits” av tränaren Roberto Mancini fick Tevez hoppa in i onsdagens hemmamatch mot Chelsea. Mancini kanske insåg att han behövde lite fräscht manskap för att håll liv i spänningen i Premier League.

Chelsea ledde med 1-0 efter mål av Gary Cahill när Tevez byttes in i 66:e minuten. Citys kvittering kom när ett skott från Pablo Zabaleta träffade Michael Essiens hand i straffområdet. Straffen som kom i den 78:e minuten lades av Sergio Agüero och han gjorde säkert 1-1. Bara åtta minuter senare kom segermålet. Samir Nasri väggspelade snyggt med Tevez som kunde sätta 2–1 inför en jublande hemmapublik.

Tre enormt viktiga poäng för City i kampen om Premier League-titeln och Tevez var nog nöjd med sin comeback..
– Det var samma sak som mot Sporting i Europa League, när vi också vände. Vid 0–1 visade vi bra inställning, vi måste vinna varje match, sade segerskytten Nasri i en tv-intervju direkt efter matchen.

Det är nio omgångar kvar av årets Premier League. Manchester United leder (efter att ha legat tvåa bakom City en stor del av säsongen) på 70 poäng, medan City skuggar en poäng bakom. Formsvaga Tottenham att ha det tungt och skulle på papperet ha vunnit senaste matchen. Londonlaget var på väg mot en ny förlust hemma mot Stoke, men räddade en poäng när Rafael van der Vaart kvitterade i 90:e minuten. Man passerades dock av Arsenal, som vann med 1–0 borta mot Everton. Thomas Vermaelen blev matchens enda målskytt när han nickade in en hörna från Robin van Persie redan i åttonde minuten. Chelsea och Newcastle aspirerar på Tottenhams fjärdeplats som ger en direktplats i Champions League.

För tidigare topplaget Liverpool går det inte så bra som önskat. Man ledde med 2–0 med kvarten kvar borta mot Queens Park Rangers – men fick ändå vända hem utan poäng. QPR stod för en mäktig vändning som slutade med att QPR gjorde 3–2 i 90:e minuten.