Fotboll i helgen – West Bromwich mot Newcastle

Förlust för West Bromwich mot Newcastle

NewcastleI söndagens Premier League-match så vann Newcastle mot Roy Hodgsons (och Jonas Olssons) West Bromwich Albion med 3–1. Newcastles forsätter sin jakt på en osannolik Champions League-plats.

West Bromwich och Jonas Olsson hade det jobbigt i början av matchen. De blev helt enkelt utspelade. Newcastles Senegalesen Papiss Demba Cisse avslutade två fina anfall och däremellan genomförde Newcastles franska spelfördelare Hatem Ben Arfa en vacker prestation. Redan efter en halvtimme var matchen i stort sett avgjord. Newcastles Cisse har spelat väldigt bra och varit viktig för sitt lag sedan han flyttade till norra England från tyska Freiburg i januari. Han har gjort fem mål på sex matcher.

Nu ligger Newcastle på samma poäng som femteplacerade Chelsea (som fick oavgjort i lördags). Tottenham har fortsatt den eftertraktade fjärdeplatsen fem poäng ovanför (som ger direktplats i Champions League). Det har dock inte gått något vidare för Tottenham på senare tid – man har inte vunnit på fem matcher.

Guidetti målskytt igen

John Guidetti har efter tre mållösa ligamatcher i följd hittat målet igen. Han nätade när Feyenoord vann borta med De Graafschap med 3–0. Guidetti inledde målskyttet i 71:a minuten. Han är nu uppe i inte mindre än 19 mål i Holländska ligan för denna säsong.
Samuel Armenteros gjorde sitt tredje ligamål för säsongen när han gav Heracles en 1–0-ledning i 3–1-segern hemma mot Utrecht. Ajax–PSV Eindhoven slutade 2–0. Ola Toivonen byttes ut efter en timme i PSV.

Zlatan vände ensam mot Roma

I andra halvleken mot Roma kvitterade Zlatan Romas ledning på straff. Han var iskall när han lurade bort Stekelenburg och sköt bollen vid sidan om målvakten. Straffen föregicks av vilda protester från Romaspelarna mot domslutet som gav straffen, men TV-repriser visade tydligt att Romas Daniele De Rossi blockerade ett skott med armen. Samme De Rossi var den som gav Roma ledningen i första halvlek.
Svenske Zlatan Ibrahimovic visade sin gamla goda tekniska sida när han satte 2-1 i 83:e minuten hemma på San Siro. Milan säkrade då tre viktiga poäng i kampen om ligatiteln. Målet kom sedan Zlatan fångade upp en långboll och slog en hög lobb över Roma-målvakten Maarten Stekelenburg. Sen sprang han fram och följde upp sin egen boll och nickade in segermålet.

Romabacken Simon Kjaer försökte förtvivlat tackla den store svensken som inte flyttade sig en centimeter. Ren fotbollsmagi på en nivå som Ibrahimovic ofta visade tidigt i karriären. Tack vare de tre poängen är serieledande Milan sju poäng före tvåan Juventus som har en svår hemmamatch mot Inter på söndag. Zlatan har nu gjort 22 mål totalt och leder den Italienska skytteligan..
På onsdag möter Milan Barcelona i kvartsfinalen i Champions league. Då är det upp till bevis för Zlatan och Milan, har man någon chans mot spanska Barcelona?

Del Piero kan ännu

Alessandro Del Piero som är en legendar i Juventus skickade in 2–0, vilket också blev slutresultatet, i söndagens hemmaseger mot Inter. Målet var säsongens första för den 37-årige italienaren, som nu har gjort mål i Serie A eller B 20 säsonger i rad.
Del Pieros mål kom i 71:a minuten. Knappa kvarten tidigare hade Martin Cáceres nickat in ledningsmålet när han lämnades helt omarkerad av Interförsvaret på en hörna. Juventus hakade på Milan i toppen – man har fyra poäng mindre efter att ha lett ligan en stor del av säsongen.

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.