Slutsport på Premier League

I helgen så fortsätter den långa slutspurten av Premier League. I toppen fortsätter striden mellan Machester United och Manchester City. Med fyra omgångar kvar så skiljer fyra poäng mellan lagen. United ställs i helgen mot Everton hemma och City mot Wolves borta. Varken Everton eller Wolves har så mycket mer än äran att spela för. Everton har tio poäng upp till en direktplats till Champions League och Wolves har åtta poäng upp till säker mark i botten.

Striden om de två platserna bakom Manchesterlagen står mellan Arsenal, Tottenham, Newcastle och Chelsea. Arsenal har dragit iväg lite och har fem poäng upp på Tottenham och Newcastle. Chelsea ligger ytterligare två poäng bakom (man är ju å andra sidan i semifinal i Champions League och besegrade Barcelona hemma i veckan). Tottenham, Newcastle och Chelsea har alla spelat en match mindre än Arsenal.

Arsenal ställs mot Chelsea hemma, Newcastle spelar hemma mot Stoke och Tottenham spelar Londonderby borta mot Queens Park Rangers. Newcastle ligger tvåa i formtabellen de sex senaste omgångarna med fem segrar och en förlust. Blir seger för Newcastle då?

I övrigt ställs Roy Hodgsons West Bromwich borta mot Liverpool och Sebastian Larssons Sunderland möter Aston Villa borta.

Tabellen

Formtabell sex omgångar

Spelschema

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.