Bengt Lorichs gjorde golfen till en idrott – inte överklassnöje

Bengt Lorichs

Bengt Lorichs gjorde golfen till allas folksport och utan hans inflytande kanske inte spelare som Annika Sörenstam och Liselotte Neumann lyckats, skriver Anders Nordlund i ett porträtt av en av Sveriges mest inflytelserika golfpersonligheter.

När Svenska Golfförbundet 2004 fyllde 100 år uppmärksammades de hundra ledande golfare som betytt mest för den svenska golfens utveckling. Bengt Lorichs placerades som fyra, Sven Tumba vann, Annika Sörenstam blev tvåa och Liselotte Neumann trea.

”Det var Bengt och Sven Tumba som kämpade för att göra golfen till en folksport. De två var 70-talets överstepräster inom golfen och som predikade evangeliet ”golf en idrott bland idrotter”. Bengt mer internt i och kring golfrörelsen. Tumba ute i stugorna”, skriver Anders Nordlund som var chefredaktör på Svensk Golf 1995-2005.

Bengt Lorichs beskrivs som en stor visionär, handlingskraftig missionär och ledare, allt i en och samma person.

Läs hela artikeln i Svensk Golf

Bildkälla

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.