Hyrning av golfbil ställer krav på körkort, nykterhet, registreringsskylt och auktoriserad uthyrning

Yamaha Drive GolfbilDet allra viktigaste vid uthyrning av golfbilar är att kolla om kunden har körkort, att de vet hur man får köra och att de är nyktra. Om golfaren har glömt körkortet hemma så är det kört. Körtkorskrav gäller, säger klubbchefen Stefan Minell på Österlens Golfklubb till Golf.se. Men det är inte allt.

Det är Transportstyrelsen som avgör hur reglerna ser ut för golfbilsuthyrning. Biluthyrarna Sverige AB är det enda företag som arrangerar en golfbiluthyrningsutbildning som är godkänd av Transportstyrelsen. Biluthyrarna är i själva verket det enda utbildningsföretag i landet som har auktorisation att bedriva den här utbildningen, skriver Golf.se.

Bo Bengtsson är biträdande generalsekreterare i Svenska Golfförbundet och utbildad jurist. Han säger att det är olagligt att hyra ut golfbilar utan att ha gått kursen. Man måste vara auktoriserad biluthyrare. Golfbilar måste ha registreringsskyltar och det är tom olagligt för ungdomar utan körkort att köra golfbil med varor från klubbhuset ut till kiosken på banan.

Läs mer på Golf.se

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.