Bill Murray åkte golfbil i Stockholm City 2007

Bill Murrays humoristiska golfbiltur skedde den 22 augusti 2007 i samband med att Jesper Parnevik bjudit in Murray till golftävlingen Scandinavian Masters.

Bill Murray greps av svensk polis kl 03:29 vid Stureplan. Svenska media behandlade honom schysst för denna mindre förseelse och de två poliser som grep honom var oense om hur situationen skulle hanteras enligt Bill Murrays egen berättelse på David Letterman show. Han menade att den kvinnliga polisen ville att Murray skulle släppas fri redan på platsen, men hennes manliga poliskollega ville ha in Bill Murray på polisstationen efter att Murray nekat denne att göra en alkoholtest.

”Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har varit polis i Stockholm sedan 1968. Vi har en och annan permobil-rattfyllerist ibland, men vi har aldrig stoppat någon i en golfbil tidigare, säger Holmlund. Han berättar att filmstjärnan var hur sympatisk och trevlig som helst.

Men han vägrade blåsa. I stället hänvisade till amerikansk lagstiftning och sa att man inte behövde blåsa”, sa Christer Holmlund, förundersökningsledare vid trafikpolisen i Stockholms city. [Aftonbladet]

Mia Parnevik åkte ner till polisen och väntade tills Bill Murray fick lämna stationen.

”Ingen fick följa med honom i polisbilen, då tyckte vi synd om honom. Han hade tagit det lugnt på Café Opera och var inte direkt onykter vad jag märkte. Det var ju regler han inte visste hur de funkade. Men han älskar Sverige, säger Parnevik.” 

Bara timmar efter att han tagits av polisen i centrala Stockholm lämnade filmstjärnan Bill Murray, 56, Sverige [det var den sista planerade kvällen i Sverige]. Han flög till New York, i sällskap med svenske golfstjärnan Jesper Parnevik, skriver Expressen.

Bill Murray, golfbil, Stockholm

Transportstyrelsen: En ”golfbil” är terrängmotorfordon endast när den används på och i anslutning till golfbana, trots att fordonet inte är avsett att brukas i obanad terräng. Detta enligt en föreskrift utgiven av Trafiksäkerhetsverket (TSVFS 1991:33).

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.