Engelsk fotboll

Manchester UnitedVilken avslutning på Premier League! Manchester United jagade City och gjorde sitt när man bortabesegrade Sunderland med 1-0. Detta stod klart när City jagade kvittering i matchen mot Queens Park Rangers. QPR ledde länge med 2-1 och vid full tid misströstade nog alla City-supportrar. Folk lämnade Eithad arena, grät och var frustrerade. Men då kom förlösningen för City. Osannolika två mål på stopptid gjorde City till mästare i Premier League säsongen 11/12. Glädjen är svår att föreställa sig. Efter runt 40 års väntan fick man sin titel – mycket tack vare att tränaren Roberto Mancini lyckats skapa en framgångsrik trupp som uppenbarligen lyckats bra. Resan uppåt för City började ju för övrigt med Svennis som tränare. Därefter har det pekat stadigt uppåt.

För övrigt så slutar Roy Hodgsons efterträdare i Liverpool, Kenny Dalglish, som tränare efter en medioker säsong. Liverpool slutade åtta i ligan. Att Liverpool sparkade Roy Hodgson efter ligainledningen känns lite konstigt i efterhand då han nästan nådde lika många poäng med West Bromwich som Liverpool – och då var förutsättningarna sämre.

Sverigebekantingen Hodgson har tagit ut den engelska EM-truppen och det var inte så många överraskningar. Han behåller Chelseas John Terry i truppen och Rio Ferdinand lämnas utanför för första gången på länge när det gäller mästerskapsfotboll. Engelska tidningar spekulerar i att det är konflikten mellan Terry och Ferdinand och Ferdinands bror som ligger bakom. Det menar dock inte Roy Hodgson utan att det beror på skador och formen.

Truppen innehåller två nya namn och A-lagsdebutanter. Norwichmålvakten John Ruddy och Arsenals 19-årige talang Alex Oxlade-Chamberlain, den yngste engelske spelare som gjort mål i Champions League.

Nedan hela truppen.

Målvakter: Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich).

Försvarare: Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Phil Jones (Manchester United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Manchester City), Glen Johnson (Liverpool).

Mittfältare: Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal).

Anfallare: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham), Andy Carroll (Liverpool).

Stig  Björne

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.